معرفی
_

معرفی 

_

اندیشکده آینده‌پژوهی در سلامت مکانی ویژه برای تفکر و پژوهش در حوزه سیاست‌سازی، تصمیم‌سازی، تولید ایده، و انجام مطالعات میان‌رشته‌ای است که بر اصل جمع‌اندیشی و ایده‌پردازی تاکید دارد

اندیشکده‌های بسیاری در ایران فعال هستند که اغلب در حوزه‌های حکمرانی و توسعه، انرژی، کشاورزی و محیط زیست، مسائل اجتماعی، فرهنگ و رسانه فعالیت می‌کنند و اندیشکده آینده‌پژوهی در سلامت در زمره اولین اندیشکده‌های حوزه سلامت در کشور است که در سال ۱۴۰۲ و با تمرکز ویژه بر مسائل و چالش‌های نظام سلامت در ایران پایه‌گذاری شده است

در حال حاضر اندیشکده آینده‌پژوهی در سلامت با فعالیت ۲ کارگروه تخصصی چالش‌های مهم حوزه سلامت در کشور را پیگیری می‌کند:
کارگروه فرهنگستان علوم پزشکی در کلان منطقه ۸ با تمرکز بر روی مسائل مهمی نظیر مرجعیت علمی و ادغام در آموزش علوم پزشکی و کارگروه مهاجرت نخبگان با تمرکز بر شناسایی عوامل موثر بر مهاجرت نخبگان در حوزه سلامت و معرفی راهکارهای کاهش عوارض منفی آن در نظام ارائه خدمات سلامت.

اعضا
_

اعضا 

_

دکتر علی‌اکبر حقدوست
استاد اپیدمیولوژی
Dr Mehrolhasani

دکتر محمدحسین مهرالحسنی
استاد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی

دکتر اعظم بذرافشانی
استادیار کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی

دکتر رضا دهنویه
استاد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دکتر-شریفی

دکتر حمید شریفی
استاد اپیدمیولوژی
دکتر-جهانی

دکتر یونس جهانی
استاد آمارزیستی

وحید یزدی فیض آبادی
دانشیار سیاست‌گذاری سلامت
8

دکتر سیدوحید احمدی طباطبایی
استادیار آموزش بهداشت و ارتقاسلامت

دکتر محمدمهدی قائمی
استادیار انفورماتیک پزشکی

دکتر حجت فرهمندنیا
استادیار سلامت در بلایا و فوریت‌ها
20240123_113803

سمیرا عمادی
پژوهشگر

اندیشکده‌ها ساختارهای سازمانی ابداع شده و خرده نظام‌هایی اجتماعی در حد فاصل بین حوزه‌های دانشگاهی، حکومتی و اجرایی‌اند که از متخصصان، پژوهشگران، سیاستمداران و نخبگان تشکیل شده‌اند که برای تسهیل تعامل فکری و سیاستی دولت و بخش‌های مختلف جامعه مدنی، نخبگان، بخش خصوصی، احزاب و سایر ذینفعان سیاست‌گذاری عمومی ایجاد می‌شوند و ضمن پیش‌بینی مخاطرات پیش روی جوامع و نظام‌های اجتماعی، راه‌حل‌ها و توصیه‌های کاربردی در جهت مواجهه بهینه با مسائل و پیچیدگی‌های مختلف پیش رو به مخاطبان و کارفرمایان خود ارائه دهند.

  • استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی، پژوهشگران و محققان جهت حل مسائل حوزه سلامت
  • تعامل موثر با سایر مراکز تحقیقاتی درون و برون دانشگاهی
  • بسترسازی برای فعالیت هیئت‌های اندیشه‌ورز بنیاد نخبگان
  • کمک به تصمیم‌سازی و سیاست‌پژوهی در خصوص مسائل کلان کشور در حوزه سلامت

با توجه به یکی از مهمترین اهداف اندیشکده‌ها، یعنی ایفای نقش موثر در سیاست‌گذاری کارآمدتر در مواجهه با پیچیدگی‌های گوناگون محیطی، ساختار این موسسات می‌بایست به گونه‌ای طراحی شود که بتواند با بهره‌گیری از دانش روز، بهترین ایده‌ها و پیشنهادهای ممکن را در جهت سیاست‌گذاری بهتر و کارآمدتر به سیاست‌گذاران، بخش خصوصی و عموم مردم ارائه دهند.

لذا ساختار سازمانی یک اندیشکده در موقعیت ایده‌آل می‌بایست دارای مشخصات زیر باشد:

  • ساختار سازمانی اندیشکده باید حتی‌الامکان افقی باشد نه عمودی. در یک محیط فکری، سلسله مراتب بی‌معنا است و نباید به اندیشمندان دستور داد.
  • ساختار سازمانی مناسب برای یک اندیشکده ساختار پروژه‌ای ماتریسی است که در آن هر گروه از پژوهشگران در گروه خود بر موضوعات مورد نظر متمرکز می‌شوند.
  • تخصص‌های مختلف در سازمان جذب شوند تا موضوع را از زوایای جداگانه‌ای بررسی کنند.
  • مدیر اندیشکده باید از نظر علمی و رهبری مورد پذیرش اعضا باشد.
  • قوانین و فرهنگ حاکم باید مشوق روحیه کار گروهی، پویایی، خلاقیت و تعهدات انسانی باشد.

با در نظر داشتن تجارب جهانی موجود درباره اندیشکده‌ها می‌توان بیان کرد که ساختار ایده‌آل یک اندیشکده شامل هیئت امنا، هیئت امنای ثانویه، هیئت مشاوران، مدیریت ارشد، رئیس اندیشکده یا مدیر عامل و رهبران گروه‌های تحقیقی است.

نحوه ارتباط هر یک از این اجزا نیز به این صورت است که هیئت امنا با کمک کمیته‌های هیئت، مدیر اندیشکده را برمی‌گزیند و مدیر اندیشکده نیز با توجه به مواردی چون اهداف اندیشکده و میزان بودجه ان اقدام به انتخاب روسای گروه‌های تحقیق در سازمان می‌کند.

روسای هر یک از گروه‌ها نیز با توجه به وظایفی که گروه بر عهده دارد و توانمندی‌های لازم برای هر یک از اعضا، اعضای گروه‌های تحقیق و مسئولان پروژه‌ها را برمی‌گزینند.

ترجمان دانش
_

ترجمان دانش

_

  مقالات

_

  گزارش سیاستی

_
کارگروه‌های تخصصی
_

کارگروه‌های تخصصی

_